Bagnskleivtunnelen åpnet 29. oktober

IMG_3397Snorklipping i Bagnskleivtunnelen: Samferdselsminister Jon Georg Dale klippet snoren sammen med representanter fra det politiske Valdres og Statens vegvesen. (Foto: Lene Hovi)

Mellom 600 og 800 mennesker møtte opp da Bagnskleivtunnelen åpnet tirsdag 29. oktober. Et solid arrangement med fokus på stemning og underholdning loset samferdselsministeren, lokale entreprenører, det politiske Valdres og et begeistret publikum frem til snorklipping og kjørende kortesje fra Bagn til Klosbøle.

- Det er morro å få være med på denne markeringen. Det er et langsiktig arbeid fra mange som har resultert i denne dagen. Jeg håper dette er en ny milepæl på veien mot en effektiv helårsvei på E16, kombinert med videre utvikling og trygge veger i hele regionen, sa samferdselsminister Jon Georg Dale fra scenen som stod rigget 900 m inn fra tunnelåpningen i Bagn.

Vekk med "vestlandssvingene"

Ti måneder før planlagt åpning sommeren 2020, inviterte Statens vegvesen til vegåpning av E16 Bagn-Bjørgo. Strekningen på totalt 11,1 km inkluderer tunnelen på 4,3 km mellom Bagn og Klosbøle.

Tunnelen er godt opplyst og moderne, og i stigningen opp mot Klosbøle er det også forbikjøringsfelt. I tillegg er hele strekningen E16 Bagn-Bjørgo i Valdres  det første bærekraftsertifiserte vegprosjektet i Norge gjennom det internasjonalt anerkjente CEEQUAL-systemet. 

Folkefest med heder

Åpningsarrangementet i tunnelen hadde høy standard og ble holdt i godt i tøylene av konferansier Nikolai Øyhus. Talene av regionvegsjef Trygve Elvsaas, ordfører og stamvegutvalgleder Vidar Eltun og samferdselsministeren ble krydret av kulturelle innslag som gjorde åpningen til en halvannen times feiring for folk og vegtålmodige valdriser.

Kaffe, kake, smil og jublende barn varmet godt inne i det kjølige fjellet. Samtidig ble ulykken, der en gravemaskinfører omkom i 2016, også nevnt i flere taler med varme tanker til de etterlatte.

KLIKK HER: Se video fra åpningen av Bagnskleivtunnelen

» Flere saker