E16 Rødølstunnelen: Vegvesenet avslutter kontrakten med Aldesa

rødølstunellen

Foto: Statens vegvesen

På siste delstrekning på E16 Filefjell, Øye-Eidsbru, har utfordringene stått i kø. Selv om Aldesa ikke var ferdig med elektroentreprisen, har Statens vegvesen valgt å overta arbeidet med mangelliste.

Etter at Aldesa langt på vei var ferdige med den elektrotekniske delen i Rødølstunnelen var det stor spenning da Statens vegvesen kunne starte å teste sikkerhetssystemet i vinter.

- Dessverre har ikke testene vist tilfredsstillende resultat. Når Aldesa nå har fått flere forsøk på oppretting de siste ukene, uten fullgodt resultat, så har Vegvesenet valgt å avslutte kontraktsforholdet ved å overta arbeidet med mangelliste. Aldesa har frist til 30. april 2020 med å rette opp manglene. Dersom det etter den dato gjenstår mangler, som for eksempel programmering, vil disse bli utført med egne ressurser, eventuelt i kombinasjon med ny leverandør, sier prosjektleder Odd Erik Haugen på E16 Filefjell i en pressemelding.

Entreprenøren har jobbet i rundt 1,5 år med elektroinstallasjon i den 2,1 kilometer lange tunnelen.

Overtar arbeid med mangelliste

- Normalt vil det gå lengre tid å bli ferdig med en ny aktør i tunnelen, men i dette tilfellet er vi nødt til å gå for et sikrere alternativ. Siden mesteparten av det elektrotekniske arbeidet er på plass i Rødølstunnelen, har vi valgt å gå for ei overtaking i stedet for heving av kontraktsarbeidet, som kunne vært en annen løsning, sier Haugen.

Heving av kontrakten har vært vurdert tidligere, for eksempel vinteren 2019. Den gang var vurderingen at med ny entreprenør ville det ta omlag 13 måneder før trafikkåpning.  Byggherren kunne ikke «i sin villeste fantasi» se at Aldesa ikke kunne bli klar før vintersesongen 2019/ 2020, slik at man valgte å fortsette med Aldesa.

Men med heving av kontrakten vinteren 2019, ville man trolig kunne åpnet tunnelen i disse dager, innrømmer Vegvesenet i dag.

Les mer på : www.veier24.no

» Flere saker