Første spadestikk for Kvamskleiva

Binary -3085997-1384333Foto: Statens vegvesen

Bjørg Olimb og Tone Lajord fra Vang svingte spadene, mens byggleder Edvin Rye i Statens vegvesen, prosjektleder Jan Lima i Hæhre, ordfører i Vang Vidar Eltun og Arve Wangensteen i aksjonsgruppa fulgte med på behørig avstand. I bakgrunnen stod anleggsmaskinene linet opp og klar til å starte.

De to trebarns mødrene har nå blitt bestemødre.

-Det skal bli godt å få en sikker veg, når en ny generasjon skal ut med skolebussen, sier de til Statens vegvesens presseteam på stedet.

Ordføreren flagget

Ordfører Vidar Eltun svingte friskt med flagget i det milde novemberværet. Den tålmodige ordføreren fortalte om et arbeid gjennom flere tiår for å få den rasfarlige vegen inn i budsjettene.

-Arbeidet vil få store ringvirkninger for kommunen de neste årene under anleggsarbeidet, og på lang sikt med en tryggere veg, sa Eltun.

Denne uka fyrer Hæhre anleggsmaskinene for å bygge anleggsveg inn til påhugget på tunnelen fra vestsiden. 20 mann og maskiner starter opp. På det meste vil det være 120 ansatte som jobber med å bygge rassikker og trafikksikker veg med god framkommelighet for trafikken lokalt i Valdres og ikke minst gjennomgangstrafikken på E16.

Les hele saken på www.vegvesen.no

 

» Flere saker