Prisdryss til Kongevegen over Filefjell

Dette ble klart under den store Europa Nostra-tildelingen i den finske byen Turku, mandag 15. mai.

I tillegg var det rett før Kongevegen også stakk av med Publikumsprisen. Det var kun ett annet prosjekt blant de 29 prisvinnerne som mottok flere publikumsstemmer. Dette tyder på stort engasjemet blant både lokale og internasjonale stemmegivere.

- Av høyeste kvalitet

- Dette kombinerte kultur- og landskapsprosjektet er av høyeste kvalitet. Det har hatt stort fokus på best mulig praksis i gjennomføringen. Ved å invitere håndverkere fra Nepal og Tyskland inn i prosjektet, har tradisjonelle håndverk og teknikker komme fram igjen og blir delt. Dette er gjenskapning av ei historisk rute og de glemte sporene underveis. Dette styrker den lokale økonomien og motiverer lokalsamfunnet til å sette pris på og ta vare på kulturarven, heter det i juryens begrunnelse.

Les mer om Kongevegen på Filefjell på www.visitkongevegen.no

Stolte ordførere

Statens vegvesen ved direktør Bjørne Grimsrud mottok prisen, men nominasjonen er eit fellesprosjekt med Oppland fylkeskommune, Sogn og Fjordane fylkeskommune, Vang kommune og Lærdal kommune.

På prisutdelingen i Turku var Fylkesordførerene Even Aleksander Hagen (Oppland), Jenny Følling (Sogn og Fjordane), ordfører Vidar Eltun fra Vang og Jan Geir Solheim fra Lærdal.

- Å motta disse prestisjeprisene og i tillegg komme inn som nummer to for Publikumsprisen, er jo helt fantastisk, sier Vidar Eltun.

- Denne oppmerksomheten kan nok utløse et skred av folk som vil komme for å vandre på den flotte vegen vår.

VNK-VIDARELTUN_Kongevegen.jpeg

En stolt ordfører fra Vang, Vidar Eltun, står her med heftet over prisvinnerne. Kongevegen over Filefjell er på omslaget. (Foto: Katharina Spartstad)

» Flere saker