Rødølstunellen åpner 23. september

Binary -2952789-1367333Foto: Statens vegvesen

Det blir samferdselsminster Knut Arild Hareide som får æra av å klyppe snora på den nye vegen onsdag 23. september. Med det vil trafikken på E16 bli ført opp bak bygda Øye, og gjennom den to kilometer lange Rødølstunnelen til Eidsbru. Derifrå går vegen i slak stigning opp til Tyinkrsset og gjennom den 6 km lange Filefjelltunnelen til det høgste punktet på 992 meter over havet.

- Frå gamalt av er det vegen over Filefjell som er det naturlege valet i periodar med dårleg vêr, og etter utbygginga er vintersikkerheita blitt endå betre, seier prosjektleiar Odd Erik Haugen på E16 Filefjell.

Sikraste vegen

Dei tre siste vintrane har E16 Filefjell vore kolonnekøyrd eller stengd i 130 timar til saman, mot 779 timar på Hemsedalsfjellet, 1681 timar på Haukelifjell og 1066 timar på Strynefjellet. Det visar at målsettinga med å bygge den tryggaste vegen mellom aust og vest er godt oppfylt før siste delstrekning opnar.

12 av dei 40 kilometrane med veg på Filefjell går i tunnel, og på høgfjellstrekninga er det bygd uvêrslys som gjer det mykje lettare å følgje vegen i mørke og snøføyke, både for personbilar, tungtransport og brøytesjåførar.

Les hele saken på Statens vegvesen

» Flere saker