Ny ledelse og AU i Stamvegutvalget

Vidar BenteEtter 12 år som leder av Stamvegutvalget ledet Vidar Eltun (tidligere ordfører i Vang kommune) sitt siste møte da representantene samlet seg til årsmøte i Lærdal rådhus, fredag 12. april. Ved hans side, Bente Lindahl, sekretær for Stamvegutvalget fra Valdres Natur- og Kulturpark. (Foto: Lene Hovi)

Etter fjorårets kommune- og fylkestingsvalg var det klart for valg av ledelse og arbeidsutvalg blant Stamvegutvalgets nye representanter fra Sandvika i øst til Bergen i vest for perioden 2024-2027.

Stamvegutvalgets årsmøte 12. april valgte som følger:

Ny leder av Stamvegutvalget er Knut Arne Fjelltun, ordfører i Nord-Aurdal kommune. Som nestleder får han med seg Tonje Såkvitne, ordfører i Voss herad.

3E2D658B-A46F-498B-A707-7DF515A9D64B Knut Arne Fjelltun (ordfører i Nord-Aurdal kommune) er valgt til ny leder i Stamvegutvalget. Tonje Såkvitne (Ordfører i Voss herad) ble valgt til nestleder. (Foto: Lene Hovi/Ragne Borge Lysaker)

- Dette blir spennende

- Jeg takker for tilliten. Det blir spennende å jobbe for og med Stamvegutvalget fremover. Utvalget har vært svært viktig i kampen for både ny og bedre veg langs E16 de siste årene. Jeg håper Stamvegutvalget fortsatt kan påvirke og bidra i prosessene, få igjennom prosjekter og skaffe mer midler til veg, sier Knut Arne Fjelltun.

Han takker også Vidar Eltun for jobben han har lagt bak seg som leder i 12 år.

- Jeg takker Vidar så mye for den gode jobben han har nedlagt for Stamvegutvalget disse årene. Han har hatt den rette gløden og engasjementet for hele E16 og fullført lederjobben på en flott måte, sier Fjelltun.

Nytt arbeidsutvalg

Mellom årsmøtene i Stamvegutvalget er det arbeidsutvalget som i hovedsak møtes for å drøfte aktuelle saker og fremme interessene til regionene og fylkeskommunene langs E16.

Det nye arbeidsutvalget består av disse representantene:

Hole/Bærum/Ringerike:
Stian Bakken (varaordfører i Ringerike kommune)
Vara: Syver Leivestad (ordfører i Hole kommune)

Valdres:
Knut Arne Fjelltun (ordfører i Nord-Aurdal kommune)
Vara: Haldor Ødegård (ordfører i Vestre Slidre kommune)

Indre Sogn:
Audun Mo (Ordfører i Lærdal kommune)
Vara: Kjell Bøe Bjørgum (ordfører i Aurland kommune)

Voss/Vaksdal/Bergen
Tonje Såkvitne (ordfører i Voss herad)
Vara: Hege Eide Vik (ordfører i Vaksdal kommune)

Vestland fylkeskommune
Sigrid Brattabø Handegard
Vara: Knut Opheim

Innlandet fylkeskommune
Inger Torun Klosbøle
Vara: Lars Rem

Stamvegutvalget 2024Stamvegutvalgets årsmøte ble en hybrid av fysisk fremmøtte i rådhussalen i Lærdal, samt deltakelse på Teams. Her takker deltakerne av Vidar Eltun som leder av Stamvegutvalget etter 12 år. (Foto: Lene Hovi)

Se også: Stamvegutvalgets sammensetning av representanter i perioden 2024-2027

Ny NTP på agendaen

Stamvegutvalgets årsmøte ble ellers benyttet til å diskutere forslaget til ny NTP (2025-2036) og strategisk arbeid med dette fremover.

Stamvegutvalgets medlemmer holder hverandre godt oppdatert på regionvis status, prioriteringer og politisk arbeid. Stamvegutvalget.no kommer tilbake med møtereferat fra årsmøtet om kort tid.

Tekst: Lene Hovi
Portalansvarlig for stamvegutvalget.no
Valdres Natur- og Kulturpark

» Flere saker